Externe links

nieuwe inschrijvingen mogelijk!

Een cursus in de vorm van een reis. We zijn ‘op reis’ gegaan, weg van het alledaagse, het vertrouwde. We verkennen - soms toch wel bekende - verhalen en tradities die ons nieuwe inzichten opleveren. Door de uitwisseling met elkaar wordt ieders persoonlijke geloofservaring verdiept.

De opzet van de cursus is die van een pelgrimage langs een aantal plekken waar geloof en leven bij elkaar komen. Er wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal, met bijbehorende teksten, die de cursist uitnodigen zijn/haar eigen vragen op dit gebied te benoemen. De cursus is een soort reisgids voor deze pelgrimage - naar en vanuit verschillende bestemmingen - waarbij het gaat om de interactie tussen levenservaring en geloofsleven en ruimte wordt gegeven om dieper in te gaan op concrete, persoonlijke vragen.

Dit najaar gaan we door met het onderzoeken wat vertrouwde ‘grondwoorden’ als ‘Verrijzenis’ en ‘Verlossing’ voor ons, hier en nu, (nog) kunnen betekenen. Vervolgens betreden we “Het huis van de herinnering”. Daar bezinnen we ons, onder andere, op de betekenis en waarde van symbolen en sacramenten.

Nieuwe tochtgenoten zijn van harte welkom om met ons mee te trekken. Wie ook nieuwsgierig is naar bestemmingen, verhalen en ontmoetingen die ons geloof kunnen verbreden en verdiepen: Sluit je aan, trek met ons op!

Begeleiding: Els Ettes en Inge Botermans, pastores/catecheten

Data           : 5 februari 12 maart, 2 april, mei/juni: kloosterdagen
Tijd            : 13.30 – 15.30 uur
Locatie       : Parochiecentrum Moeder Godskerk, President Kennedylaan 73
Informatie  : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 – 44 79 25 02
Aanmelden : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten        : vrije gift, cursusboek € 25

opreisinhetlandvangelovenopreisinhetlandvangeloven1 
foto: Lya van Dorst)