Externe links

Geloven nu is een groep waarin mensen samen komen rond de Schrift en rond levens- en geloofsvragen. Aan de hand van een tekst, meestal uit de bijbel, gaan we met elkaar in gesprek over ons eigen leven en ideeën. Het gaat niet primair om onderricht, al is er wel ruimte voor nadere uitleg van de tekst. De nadruk ligt op ontmoeting en het gesprek met elkaar. We proberen de oude teksten naar onze tijd toe te halen en te achterhalen wat de teksten ons nu nog te zeggen hebben: wat doet de tekst met mij? Wat kunnen we nog met de tekst in ons dagelijks leven, in de wereld van nu? Soms constateren we dat een oude tekst nog verrassend actueel kan zijn, een andere keer moeten we erkennen, dat sommige teksten nu aan zeggingskracht hebben ingeboet. Het gesprek gaan we aan met respect voor elkaars achtergrond en mening. Dat laatste wil niet zeggen dat we elkaar geen kritische vragen mogen stellen. We constateren vaak dat de mening van een ander onze eigen gedachten weer verder kan helpen. Over geloof raak je nooit uitgepraat en het laatste woord wordt ook door ons niet gezegd! Ook hebben we bij tijd en wijle een bijeenkomst waarin we samen naar een film kijken. Ook in films treffen we vaak verrassend veel levensbeschouwelijkheid aan, die ons aan het denken zet en ons kan inspireren.

Onze groep wil graag nog wat versterking met nieuwe gespreksdeelnemers. Wanneer u daarom graag met andere mensen over het geloof wilt nadenken en daarover van gedachte wilt wisselen, dan is de Geloven nu-groep misschien iets voor u!

De bijeenkomsten zijn op maandagavond.

Wanneer u onze groep wilt komen versterken, dan kunt contact opnemen met René Kools. U bent van harte welkom!

Begeleiding: René Kools       

 Data          :  2019: 18 februari,18 maart,15 april,20 mei,17 juni
 Tijd            :  20.00 u – 22.00 uur
 Locatie      :  parochiecentrum Onze Lieve Vrouwekerk
 (Klooster aan de Kade),  Kade 23
 Informatie  :  René Kools: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
 Aanmelden:  René Kools: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Kosten       :  vrije gift